Kod Dostu

Kod Dostu

Cv


Hüseyin KÜÇÜK
Kişisel
Doğum Tarihi: 20 Mayıs 1990
Doğum yeri: Manisa - Akhisar
İkamet: İzmir - Bornova
Ehliyet: Var (B sınıfı)
Eğitim
*Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği. 4. sınıf

* Toplum Gönüllüleri Vakfı Çilingir Eğitmen Eğitimi.
   Eğitim İçeriği:
--- Sivil Toplum ve Sivil Toplum Kuruluşları
--- Gönüllülük
--- Örgütlenme
--- Hak ve Hizmet Temelli Çalışmalar
--- Tog ve Tog İlkeler
--- Genç ve Gençlik Çalışmaları
--- Öğrenme ve Eğitim
--- Eğitmenlik Becerileri
--- Program Tasarlama

*Toplum Gönüllüleri Vakfı Saha Sorumluluğu Başlangıç Eğitimi
Eğitim İçeriği:
--- Sivil, Sivil Toplum ve Sivil Toplum Kuruluşları
--- Gönüllülük
--- Örgüt, Örgütlenme
--- Tog, Tog Tarihi ve Tog İlkeler
--- Genç ve Gençlik Çalışmaları
--- Ekip Çalışması
--- Çatışma ve Çözümü
--- İletişim
--- Geribildirim
--- Kolaylaştırıcılık

Yabancı Dil
*İngilizce: İyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Teknik anlamda zorluk çekmeden içerikleri anlayabiliyorum.
Bilgisayar
* Yıllardır bilgisayarla iç içeyim. Bilgisayar Donanımı ile başlayan bu iç içelik artık yazılım alanında devam etmekte.
İşletim Sistemleri
*Windows XP, Vista, 7
*Linux -- Ubuntu
Araçlarım
*PHP & MySql *HTTP Protekolü (Hypertext Transfer Protocol)
*ASP.NET *AJAX (Asynchronous JavaScript and XML)
*HTML *XML (Extensible Markup Language)
*CSS *Codeigniter
*JavaScript *JQuery
*C -/- C++ *PHPMyAdmin
*SQL *W3C
*C# *ezSQL
Bunları nelerin yardımıyla kullanıyorum?
*Dreamweaver
*Notepad++
*Visual Studio
*SQL Server
*BlueFish (Linux)
Tasarımlarım İçin
* Adobe Photoshop
* Adobe Flash
Unutmak olmaz
* WAMPServer
* IETester
* FileZilla
İş & Tecrübeler & Belge
* ComTr İnternet Hizmetleri, Php Web Developer (2012 - Halen)
* Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Yazılım Uzmanı (2009 Aralık - 2011 Kasım)
* Çizim Atölyesi (İzmir) Web Yazılım Uzmanı (2010)
* Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kulübü PHP Kursu Eğitmen Yardımcılığı
* Ege Üniveristesi Onaylı PHP Eğitmeni Belgesi
* MEB onaylı Web Tasarımcısı Belgesi
Son Çalışmalarım
* Toplum Gönüllüleri Vakfı Konsey Web Sitesi
Kullanılan Teknolojiler: PHP & MySql, HTML, CSS, JavaScript (JQuery), Ajax
Proje Tanımı: Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması hakkında katılımcıların, gönüllülerin ve tog'u merak edenlerin rahat bir şekilde bilgi alabilecekleri ve etkileşimde bulunabileccekleri bir sistem oluşturulmuştur.Yönetici Paneli ile sitenin yapılacak her etkinlikte güncellenebilmesi sağlanmıştır.
* Naldoken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu (İzmir)
Kullanılan Teknolojiler: PHP & MySql, HTML, CSS, JavaScript (JQuery), Ajax
Proje Tanımı: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okulunun site tasarımı (özellikle banner) ve yazılımı yeni teknolojiler ile uyumlu bir hale getirilmiş ve uzun yıllar kullanılabilecek, dinamik bir site ortaya çıkartılmıştır.
* Havkon Elektrik (İstanbul)
Kullanılan Teknolojiler: PHP & MySql, HTML, CSS, JavaScript (JQuery), Ajax
Proje Tanımı: Gelişmekte olan elektrik makineleri üretim firmasına yeni bir vizyon kazandırmak düşüncesi ile geliştirilen site ürün tanıtımı amacı ve düşünce alt yapısıyla oluşturulmuştur.
Sosyal Sorumluluk & Toplum Gönüllüleri
* 3 yıldır Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesinde Sosyal Sorumluluk Projelerinde aktif bir şekilde gönüllülük yapmaktayım. Bu süre zarfında bir çok proje de gönüllülük yaptım, sorumluluklar aldım, eğitimler aldım. Bunları yapmaya da devam ediyorum.
Projeler
* Nesilden Nesile
2 yıldan uzun süredir bünyesinde gönüllülük yaptığım projenin amacı; sosyo-ekonomik düzeye göre belirlenen okullarla iletişime geçerek, bu okullardaki çocukların bireysel gelişimlerine katkıda bulunmak ve onların okul dersleri ile yıl sonunda ülke genelinde düzenlenen sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olmaktır.
* Bir Elimi de Sen Tut
6 aydır içerisinde bulunduğum proje bir sosyal farkındalık projesidir. Koruyucu aileliğin önemini toplumumuza duyurabilmek için shcek ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir projedir. Koruyucu ailelik nedir? Koruyucu ailelik:
Çeşitli nedenlerle ailesi yanında bakımı mümkün olmayan çocuklara, öz aile sıcaklığını verecek aile ortamının sunulmasıdır.
* Mor Düşün
Şu an aktif olarak katılmadığım proje Toplumsal Cinsiyet eşitliğini sağlamaya katkıda bulunmayı ve bunun için ortaya koyacağı tecrübelerle diğer gençlik örgütlenmelerine de bir model sunmayı amaçlamaktadır.
* Sadece Umudun Sesi
1 yıl boyunca aktif olduğum proje, işitme engelli öğrenciler üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bir işitme engelli okuluna hafta içi belirli saatlerde giderek, oradaki engelli öğrencilerin kendi öğrenme tarzlarına uygun olarak eğlendirici, öğretici aktiviteler düzenlenmektedir. Bu projenin toplantılarına tecrübe aktarı için belirli dönemlerde katılmaktayım.
* Büyük Çocuklar Projesi
Çok kısa bir süredir içerisinde bulunduğum proje İzmir'in geliri düşük ve bu yüzden okuyamayan, sokaklarda çalışmak zorunda kalan çocukların bir kısmının yaşadığı bir bölgede; çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak eğitimler, etkinlikler düzenlemektedir.
Eğitimler
*Saha Sorumluluğu Başlangıç Eğitimi
*Anahtar Eğitmen Eğitimi
*Anahtar Eğitimleri
*İşaret Dili Eğitimi
*Toplumsal Cinsiyet eğitimi
Sorumluluklar
* Proje sorumluluğu: Projelerin genel işleyişinin kontrolünü sağlayan, grup ve gruplar arasında bağlantı kurarak yapılacak aktivitenin en iyi şekilde yerine getirilmesinde büyük rol sahibi olan, gerekli yerde yönlendirmeler yapan sorumluluktur.
* İletişim sorumluluğu: Projenin kendi içerisindeki iletişimi sağlayarak, gönüllüler arası bağlantıyı sağlayan sorumluluktur. Projeler arası etkileşimi de sağlayarak, gönüllülerin diğer projelerin yaptıkları ile ilgili bilgilendirilmelerini sağlamaktadır. Bütün projelerin iletişim sorumluluları birleşerek belirli aralıklarla basit bir dergi oluşturmakta, bu dergiyi bastırıp projelere dağıtmaktadırlar.
* Eğitim sorumluluğu: Projeler de gönüllülük yapan gönüllülerin gelişimlerine katkı sağlayacağına inanığımız eğitimler için eğitmenlerin ayarlanması, katılımcıların ayarlanması, eğitim yerlerinin-saatlerinin ayarlanması, eğitmenler için kalacak yerlerinin ayarlanması gibi işlevleri yerine getirmektedir.
Türkiye Genelinde Katıldığım TOG Etkinlikleri
* 18. Gençlik konseyi (İzmir): İzmir'degerçekleştirdiğimiz gençlik buluşmasında organizasyon ve içerik ekiplerinde yer alarak aktif bir şekilde destek sağlamaya çalıştım. İçerik ekibinde daha fazla aktif olduğum konsey, Toplum Gönüllüleri'ni konuştuğumuz ve sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirdiğimiz bir buluşma oldu. Türkiye genelinden 284 katılımcı ile gerçekleştirildi.
* Saha Sorumluluğu Başlangıç Eğitimi (İstanbul): Saha Sorumluluğu Sistemi toplum gönüllüsü örgütlenmelerine, yine gönüllü olan ve bir vakıf çalışanı olmayan kişiler tarafından destek sağlamak, tecrübe aktarımında bulunmak, etkileşimi arttırmak amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir. Saha Sorumlusu olabilmek için ilk olarak "Saha Sorumluluğu Başlangıç Eğitimine" katılmak gereklidir. Bu eğitimin ardından benim sorumlu olduğum - gönüllü olduğum saha "Celal Bayar Üniversitesi Toplum Gönüllüleri" oldu.
* 16. Gençlik konseyi (Bolu): Bolu da geçtiğimiz Eylül ayında geçekleştirilen Konsey Organizasyonuna Ege Üniversitesi Toplum Gönüllülerini temsilen katıldım. Konseyler Türkiye genelinden gelen Toplum Gönüllülerinin buluştu Tog'un en bütük organizasyonudur. Bu Gençlik konseyinde Toplum Gönüllüleri Vakfının Yeni Teması olan "Özgür ve Demokratik Üniversite" ile ilgili atölyeler, açık alanlar, konferanslar gerçekleştirilmiştir.
* 17.Gençlik Konseyi (Ankara): Ankara da gerçekleştirilen ve benim kendi imkanlarım ile katıldığım Gençlik Konseyinde Toplum Gönüllüleri Vakfının Yönetim Kurulunun Genç Üyelerinin seçimi yapılmış, yine tema ile ilgili eğitimler ve atölyeler gerçekleştirilmiştir.
* 12. Anahtar Eğitmen Eğitimi (İstanbul / Şile): Şile de 8 gün boyunca bir hotel de gerçekleştirilen eğitimler Sivil Toplum, Sivil Toplum Kuruluşları, Proje Yazma / Geliştirme, Türkiye de Gençler ve Gençlik Çalışmaları, Etkili İletişim ve Geri bildirim, Eğitmenlik Becerileri gibi konuları informal türde ve akran eğitim modelini benimseyerek aktarmaya çalışmıştır. Bu eğitimler sonunda eğitimi alan 24 kişi ile birlikte bende Toplum Gönüllüleri Vakfının bir Anahtar Eğitmeni (Çilingir) oldum.
* Marmara Üniversitesi Tarabya Örgütlenmesi Anahtar Eğitimleri (İstanbul / Taksim): Marmara Üniversitesi Tarabya Örgütlenmesinde ki gönüllü arkadaşlarımız ile gerçekleştirdiğimiz anahtar eğitimlerinin iki eğitmeninden bir tanesi bendim.
* Mersin Tog Atak: Geçtiğimiz Mayıs ayında Mersin de gerçekleştirilen, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Toplum Gönüllüsü Gençler'in katılımıyla 4 gün boyunca Kuşak Çatışması'nın işlendiği, Toplumsal Farkındalık oluşturmaya amaçlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı Ulusal Projelerinden bir tanesidir. Ege Üniversitesi Toplum Gönüllülerini Temsilen bu atak'a katıldım.
Üyelikler
* Toplum Gönüllüleri :)
* Ege Üniversitesi Bilgisayar Kulübü
* Türk Blog Yazarları
* Tog Sosyal Medya

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright (c) 2012 Hüseyin KÜÇÜK
Php Yazılım Uzmanı, Öğretim Teknoloğu, Toplum Gönüllüsü