Kod Dostu

Kod Dostu

İstanbul'un Nazım Planı --- Sunay AKIN

  • Unknown
  • - 02 Ekim 2011
  • Sunay AKIN dünyasının o güzel ahengi ile Nazım HİKMET 'in birleştiği bir eser. Şiir bir düz yazıya daha ne kadar güzel harmanlanabilir ki?

    Arka Kapak Yazısı

    Saraylardan haber uçar "bizi de yaz" diye, duymazlıktan gelir. İnadına gecekondular, Kız Kulesi'ni, işçi kahvelerini yazar.

    Yağmur pencerede sırasını beklerken; o şemsiyeleri yazar. Pembe dizilerde balonlar uçarken; işçi sigaralarının ucunu yazar. İncili boncuklu kadınlar aynalarda gezerken, o, "lambalı kadın"ı yazar.

    Birileri Hırsızıstan'a damat olurken; hiç üşenmez, Berberistan'ın kanaryalarını yazar. Yarış atlarına ve süs köpeklerine övgüler düzer birileri; o, atlıkarıncaya içi giderek bakan çocukları yazar. Bal tutanlar parmaklarını yalarlar; o, denize dökülen simitleri yazar. 

    Medya hokkabaları para sayma makinalarını ceplerinde taşırken; o, Ahmet Samim'i yazar. Haydarpaşa'nın işçi tulumuyla dolu gardırobunu yazar. Ve herkes gecenin bir yerinde söndürmüşken fenerini; Sunay Akın birileri ateşin altını beslesin, karanlık defolup gitsin diye, "devrim" sözcüğü güzel kitapların ilk sayfasına yazılsın diye, sabahlara kadar beynine fazla mesai yaptırıp, Nazım Hikmet'in gülümseyen bir fotoğrafına bakarak "İstanbul'un Nazım Planı'nı yazar.


    0 Yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2012 Hüseyin KÜÇÜK
    Php Yazılım Uzmanı, Öğretim Teknoloğu, Toplum Gönüllüsü