Kod Dostu

Kod Dostu

En Uzaktakiler

  • Unknown
  • - 31 Ekim 2009
  • Bristol Üniversitesinden araştırmacıların NASA'nın 1999'da yörüngeye yerleştirdiği Chandra röntgen teleskobundan verileri analiz ederek yerini belirledikleri "JKCS041" adı verilen galaksi kümesi, bir milyar ışık yılıyla önceki rekoru kırdı.
    Tespiti yapan bilim insanları, galaksi kümesinin Evren henüz mevcut yaşının sadece dörtte biri kadarken ve Dünya'nın oluşumundan yaklaşık 6 milyar yıl önce ortaya çıktığını bildirdi. Yüzlerce galaksiyi içinde barındıran kümenin Evren'deki en büyük çekim gücüne sahip cisimler olduğunu söyleyen bilimciler, bu keşfin Evren'in gelişimi konusunda aydınlatıcı olacağı inancında.
    "JKCS041", ilk olarak 2006'da kızılötesi gözlemlerde görülmüş, ancak bilim adamları, bunun gerçek bir galaksi kümesi mi, yoksa oluşum halindeki bir galaksi mi olduğunu anlayamamışlardı. Normal bir teleskopla bu galaksi kümesinin mesafesini ölçmek imkansız.
    Haberin devamı ↓

    reklam
    Keşfi yapanlardan Dr. Ben Maughan, heyecan verici olduğunu belirttiği keşfi, "bir T-Rex fosilinin bilinenden daha eski olduğunu keşfetmeye" benzetti.

    0 Yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2012 Hüseyin KÜÇÜK
    Php Yazılım Uzmanı, Öğretim Teknoloğu, Toplum Gönüllüsü