Kod Dostu

Kod Dostu

Sofuoğlu sezonu zaferle kapatmak istiyor!

  • Ajax
  • - 25 Ekim 2009
  • Kenan Sofuoğlu.. 2007'de sessiz sedasız dünya şampiyonu oldu. 2008'de bir üst kategoriyde mücadele etti, ancak ağabeyini kaybetmesi ve motorunda sürekli yeni birseyler denenmesi, bunlarin da üstene, bir çok kurt yarışçı - Troy bayliss, bu işin Schumacheriydi, Carlos Checa, Troy Corser gibi gibi, içinde mücadele için yeterli deneyime sahip olmaması onun hakkında söylenebileceklerin kısa bir özeti olur.
    http://ortasehpa.com/site/wp-content/uploads/2009/01/kenan_sofuoglu.jpg
    Bu yazı da onun hayat hikayesini anlatmayacağım elbette. Sezonun son yarışı Portekizde, Portimao'da gerçekleştirilecek 18 saat sonra (yaz-kış saati muhabbetidir aldı başını gitti, +/- bir saat hata payı ile diye düzeltelim o zaman). Geçen sene Kenan SuperSport'a (600cc) dönüşünü açıkladığında yarışını 1000cc'lik Superbike'ı ile değil 2007de şampiyon olduğu motorla yapmış, sezonun son yarışında bir senedir kullanmadığı motoruyla çok rahat bir galibiyet almıştı. Bu sene Yamaha Honda'dan daha iyi bir motor geliştirerek şampiyonluğu alacak veya almış da olabilirler. Sadece Kenan(ın ilk 3 te bitirdiği yarışları izlediğimden genel klasmanı bilmiyorum. Her neyse, Kenan çok büyük bir ihtimalle yarin 25 Ekim Pazar 2009 tarhinde bir yarış daha kazanacak gibi duruyor.

    Çünkü, sezonun son yarışı ve Kenan'ın sezon sonunda 3'üncü olabilmesi için en azından arkasındaki Lascorzu geçmeli.
    İkincisi: Her sürücünün sevdiği belli pistler vardır, Kenan'ın sevdiği bir pist Portimao pisti de.
    Serbest antrenmanlarda da en hızlı süreye sahipti. bunlara ek olarak, Kenan'ın adının daha bilinmediği ülkemize nazaran, dünyada en çok bilinen başarılı kalkış kabiliyetiyle başlarda kazanacağı avantaji yarışın sonuna kadar götürebilir.

    Son yarış öncesi son durum:
    Kenan'a başarılar dileyerek bu yazının da nihayetine eriyoruz sevgili okurlarımız. Umarim Kenan'ın yeni başarılarını konuşuruz burdan.. Demedi demeyin.

    0 Yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2012 Hüseyin KÜÇÜK
    Php Yazılım Uzmanı, Öğretim Teknoloğu, Toplum Gönüllüsü