Kod Dostu

Kod Dostu

Facebook Şifre Hırszlığı

  • Unknown
  • - 25 Ocak 2010
  •      Son zamanlarda müthiş bir ilerleme kaydetmiş olan ve herkesin gözdesi haline gelen Facebook hackerlarında ilgi odağı durumunda. Kendisini hacker olarak adlandıran ve insanların Facebook şifrelerini ile kullanıcı adreslerini ele geçirmeyi amaçlayan insanlar, bunun için bir çok yol kullanmaktalar. Son zamanlarda en çok kullanılan yöntemlerden birisi ise mail yöntemi. Nasıl mı? Şöyle.
         Facebook adına size bir mail gönderiyorlar. Mailin içeriği ise "Sevgi X.X. size arkadaşlık isteği yolladı."gibi bir şey. Buraya kadar bir şey yok. :) Mailin altına "Hesabınıza girmek ve isteği onaylamak için tıklayınız." gibi bir link yerleştiriyorlar tıpkı Facebook gibi. Eğer siz o linke tıklar ve açılan sayfadan Facebook hesabınıza giriş yaparsanız, emin olun ki şifreniz ve kullanıcı isminiz artık hackerların eline geçmiştir.
         Bu hacker arkadaşlar insanları kandırmak ve şifreleri ellerine geçirmek için sahte bir Facebook adresi oluşturmuş durumdalar. Sahte mail programları ile size mail gönderiyorlar ve yaptıkları sahte Facebook üzerinden giriş yapmanızı sağlıyorlar. Siz giriş yaptığınız anda bilgileriniz bu arkadaşlara  mail olarak yollanıyor.
         Böyle bir durumla karşılaşmamak için mailin geldiği adresi iyi inceleyin. Eğer @facebookmail.com gibi bir adresten yollanmış ise pek sorun yoktur. Ama başka bir adresten gelmiş ise linke sakın tıklamayın.
         Bence siz gelin manuel olarak Facebook adresinize giriş yapın. En güvenilir yöntem bu çünkü.

    0 Yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2012 Hüseyin KÜÇÜK
    Php Yazılım Uzmanı, Öğretim Teknoloğu, Toplum Gönüllüsü