Çernobil (CIH)
Bilgisayarlardaki BIOS çipini bozarak kalıcı hasara neden olan ve internette yayılan Çernobil virüsünün, Rusyadaki Çernobil faciasının yıldönümü olan 26 Nisanda aktif hale geçmesi bekleniyor.
Hür Türkiye Teknoloji Platformu Kurucusu Hakan Topuzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde oldukça yaygınlaşan W95.CIH virüsünün bir türevi olan ve 1998de yazıldığı tahmin edilen Çernobil virüsünün, bilgisayarlarda kalıcı hasara yol açtığını söyledi.
BIOS çipinde bulunan programın üzerine birtakım bilgiler yazarak bilgisayarı açılamaz hale getiren virüsün, çeşitli zamanlarda aktif hale geldiğini belirten Topuzoğlu, şunları söyledi:
Bu virüsün sıklıkla yayılan versiyonu, 26 Nisanda aktif hale gelir. Ancak, herhangi bir ayın 26sında tetiklenen versiyonları da vardır. Bilinen 3 versiyonundan, Nisan ayının 26sında aktif hale geçen CCIH 1.2 TTIT ve CCIH 1.3 TTIT, herhangi bir ayın 26sında aktif hale geçen versiyonu ise CCIH 1.4 TATUNGdir. CCIH virüsü, Windows 95-98 işletim sistemi altındaki exe uzantılı program dosyalarına bulaşır. Virüslü program çalıştırıldığında, virüs belleğe yerleşir ve diğer çalıştırılan ya da kopyalanan programlara geçmeye başlar. Kendilerini bu dosyaların içindeki boş alanlara bulaştırdıklarından, virüs bir dosyada parça parça bulunabilir, ancak dosya boyutu aynı kalır. Çernobil virüsünün IBMe en çok rapor edilen virüsler listesinde 14. sırada yer aldığını kaydeden Topuzoğlu, internet üzerindeki tanınmış bazı web sitelerinden alınmış dosyalardan da virüsün yayıldığının belirlendiğini söyledi.
Güvenliğin Sağlanması
Topuzoğlu, virüsten korunmak için bilgisayara mutlaka anti-virüs programı yüklenmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
Bilgisayarda virüs etkin hale gelmişse yapabileceğiniz en iyi şey düşünmeden işletim sistemini tekrar kurmaktır. Eğer bilgisayarınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız, bilgisayarınız açılırken del tuşuna basarak sistem tarihini geri veya ileriye alınız. Dikkat edilmesi gereken, tarihin herhangi bir ayın 26ıncı günü olmamasıdır. Bununla birlikte tarih 1 Ocak, 14 Şubat gibi özel günlere de rastlamamalıdır. Bilgisayar temiz bir sistem disketiyle açmalı, anti-virüs yazılımı çalıştırarak virüs temizlenmelidir. Topuzoğlu, erken yapılan uyarılarla Çernobil Virüsünün etkisinin en aza indirilebileceğini sözlerine ekledi
------------------------------------------------------------------------------
Tüm Internet Kullanıcılarının Dikkatine, Virüs geliyor…
Eğer size "Miss Russia.pps adında mail gelirse, sakın açmayın, hemen silin.. Bu yeni bir virüstür..
Microsoft, Mcaffee, Norton ve bu şekil koruyucuların en iyisi bile hiç bir fayda etmiyor ....
Eğer bu gelen maili açarsanız 30 saniye süren bir animasyon çıkıyor ve bu süre içinde tüm HDDniz siliniyor, internet korsanları IP ve mail adresinizi de ele geçiriyor ve sizin adınıza mailboxtaki adreslere mail gönderiyor.
-------------------------------------------------
MyDoom hortladı Doomjuice oldu
Geçtiğimiz hafta interneti işgal eden ve tarihin en hızlı yayılan virüsü olarak nitelenen MyDoom’un yeni bir versiyonu ortaya çıktı. Doomjuice (Kıyamet şerbeti) adlı yeni virüs Microsoft sitesine saldırdı ve sitenin bazı bölümlerinde aksaklıklara neden oldu.
Doomjuice bir önceki MyDoom saldırısında, ilk virüsü kapmış olan bilgisayarlara email yoluyla nüfuz ediyor ve bu bilgisayarlardan saldırıya geçiyor. Anti virüs uzmanları yeni versiyonun MyDoom A ve B’nin bir karışımı olduğunu ve öncekileri kadar hızlı yayılmadığını ifade etti.HERKES DIKKATLI OLSUN...
------------------------------------------------------
MATRIX
Eger size "Welcome to the matrix.pps" seklinde bir mail gelirse
sakin acmayin, hemen silin.. Bu yeni bir virustur..
hic bir fayda etmiyor . Eger bu gelen maili acarsaniz 10 saniye süren bir
animasyon cikiyor, ve bu süre icinde tüm HDDniz siliniyor,
internet korsanlari IP ve mail adresinizi de ele geciriyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Yorum:
Yorum Gönder