Kod Dostu

Kod Dostu

SUNAY AKIN İZLENİMLERİ

  • Unknown
  • - 09 Aralık 2010
  • Sunay AKIN'ın bornovaya geleceğini daha önceki yazımda söylemiştim. Gösteri için ne kadar heyecanlı olduğumu da belirtmiştim. Dün Sunay hoca ilçemize geldi ve İnsan Hakları Haftası bünyesindeki Kardeş Payı adlı paneli gerçekleştirdi.

    Sunay AKIN konuşmaları içerisinde tarihte hakları, özgürlükleri için her şeyi yapan insanlardan bahsetti. Kitap okuma konusundaki geriliğimizden bahsetti. Dallandı her zamanki gibi ama temel olarak üzerinde durulması gerekenler bunlardı. Anlattığı hikayeler, güncel durumlara karşı söylediği zekice sözler, yaptığı espiriler kısacası Sunay AKIN kısmında her şeyi müthiş olan bir paneldi. Fakat organizasyon safhasına biraz değinmek istiyorum. Sunay AKIN gibi söyleşileri her zaman dolu geçen bir kişiyi davet ediyorsunuz fakat İzmir gibi bir şehirde bu tarz entellektüel aktivitelere diğer şehirlere oranla daha fazla katılım gösterilebileceğini hesap edemiyorsunuz. Nasıl bir düşünce yapınız var sizin? Salon dolmuş insanlar NİKAH SALONU'nun giriş bölümünde dışarıdan gelen sesler yüzünden sesi zar zor duyarak panel seyrediyorlar. Hadi diyelim bu oldu. Başka salon yok anladım. Projeksiyonla da yatsıtmışsınız aferin. Benim bildiğim nikah salonlarında sandalye denilen insanların oturduğu araçların sayısı oldukça fazladır. Neden o giriş katına projeksiyon koyan zihniyet sandalyeleri oraya sıralayarak minik bir salon oluşturmadı? İnsanlar panelin yarısında ayrılmaya başladılar. Napsınlar ben ve arkadaşım genç olduğumuz halde yorulduk. Belimiz uzun süre ağrıdı. Yaşı daha ileri olan insanlar napsın? Tabiki de ayrıldılar. O insanların zevklerini köreltmeye ne hakkınız var? Bide panelin başlamasından otuz dakika gibi bir süre sonra 15 - 20 adet sandalyeyi getirip insanlara dağıttılar. Alın avunun der gibi. Orada da bizim seyir zevkimizin afedersiniz içine ettiler. Neyse salon girişinde içeriye istedikleri kişileri alan istedikleri kişileri almayan güvenliklere hiç değinmicem. Bundan sonraki kültürel aktivitelerde daha dikkatli olunması dilerim.

    Bu olumsuzluklara rağmen zevkli bir kaç saat yaşattığı için Sunay AKIN a çok teşekkür ederim. Buna vesile olanlara da buruk bir teşekkür sunarım ;)

    NOT:

    Hikayelerden buraya örnekler yazmamanın sebebi Sunay hocanın konuşması içerisinde sıkça kullandığı "Okuyun" kelimesidir. Okuyun öğrenin. Oraya giderek bizler okumadan da öğrendik ama bir şeylerden feragat ettik. Bizimki de bir beleşçilik durumu değil anlayacağınız :D

    0 Yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2012 Hüseyin KÜÇÜK
    Php Yazılım Uzmanı, Öğretim Teknoloğu, Toplum Gönüllüsü